קופירייטר מחמד
רוצים לרכוש קופירייטר מחמד?  רוצים  להבין מה הוא עושה? איך מטפלים בו יפה, ולמה בכלל כדאי? עצרו הכול והסכיתו! לפניכם עצות מעשיות איך לעבוד עם קופירייטר ולהצליח בחיים. מתאים לכל עסק...

ראשית צריך להבין שהקופירייטר יכול ויודע לדבר בכמה שפות.
לפעמים צריך להשתמש בשיטות עינוי סיניות כדי להוציא את זה ממנו, או לחילופין בשיטת המקל והגזר. תנו לו סיבה טובה ליצור, כמו מחמאה, צ'ק מנופח, שערות סבתא, או לחילופין
תגידו לו שהעבודה שלו לא יצאה מי יודע כמה ותזכו לפנינים של ממש. מקובל גם במועדוני סאדו ברחבי העיר...
אז מה קופירייטינג מחמד נותן?



קמפיין "זבל מי שמלכלך", המשרד לאיכות הסביבהּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּּ
- (צדקתם) קופירייטינג
קופירייטינג זו מלאכה של צמצום. תנו לקופירייטר הרבה מילים, הרבה מסמכי word, הרבה בלה בלה בלה. תגידו לו, תצמצם לנו את זה ל-3 מילים, הוא יגיד לכם שזה בלתי אפשרי, אתם תתעקשו ותגידו לו שהנה קופירייטר אחר עשה את זה והוא יוריד את ראשו בעצב, ילך הביתה ויחזור אחרי יום יומיים עם הברקה של ממש.

איך מגיעים להברקה? צריך קודם למצוא את הרעיון, אחריו נוצרת שאר המלאכה: הכותרת, הטקסט והתמונה. בין אם מדובר במודעה לעיתון, באנר או שלט חוצות, בכולם מתקיימת אותה חשיבה, רק בהגשה אחרת. הקופירייטר שלכם צריך להכיר את המדיות השונות ולהתאים להם את סוג הכתיבה. ודאו שהוא לא מעשן סמים בזמן זה.

-כתיבה שיווקית
שפה נוספת שכל קופירייטר יודע וחייב לדעת לדבר היא כתיבה שיווקית.
בד"כ הוא שונא את זה, כי מדובר בתהליך מכירה עם פחות קריאייטיב, אבל תסבירו לו שזו החוכמה, לשלב גם מכירה וגם קריאייטיב והוא יחייך בהנאה. ישלב כותרת מכירתית עם קריאייטיב מתוחכם וכולם יהיו מרוצים.
הכתיבה השיווקית, או בשפה הפרסומית הארד סייל, היא למכור וכמה שיותר מהר. מבצע חסר תקדים, 50% הנחה, סוף עונה, כל זה נכלל בהארד סייל ויכול לבוא במודעה, כתבה שיווקית או דף נחיתה באינטרנט. איך עושים את זה טוב? לוקחים את המסר שרוצים להעביר ומשפצים אותו בקריאייטיב חכם.
איך מביאים את הקופירייטר לשם? רצועת חנק יכולה בהחלט לעזור.

-עריכת תוכן

ישנה שמועה כזו שקופירייטרים לא אוהבים לכתוב הרבה. אם קראתם את הפיסקה על קופירייטינג, אתם בוודאי מבינים שתפקידו של קופירייטר הוא לקחת הרבה מילים ולצמצם אותם למסר אחד. בעריכת תוכן לעומת זאת, העבודה היא הפוכה. לכתוב כמה שיותר על נושא אחד. מטרת הכתיבה היא לעניין את הגולש, לספק לו אינפורמציה וגם כמובן לקדם את האתר.
כדי לוודא אם הקופירייטר ששכרתם יודע לבצע את שתי המשימות, תשאלו אותו אם הוא יודע גם לעשות יוגה והוא גם בעל שרירים מהודקים. שתי פעילויות הפוכות אחת לשנייה. זו מאריכה שרירים וזו מכווצת אותם. אם יגיד לכם שכן, דעו כי שכרתם לכם קופירייטר לעניין.